Boekhoudplaza.nl

RGS In de praktijk

Skarp: woningcorporaties controleren en rapporteren op basis van RGS

Plaatsingsdatum 11-06-2020
Berichtdatum Juni 2020

Iedere dag verwerken wij van woningcorporaties gegevens in een online Azure data warehouse. Ook de financiële gegevens gaan daarin mee, die wij verwerken op basis van RGS codering.

Wij lezen binnen ons platform de RGS taxonmie én de taxonomie van de Verantwoordingsinformatie (dVI) aan de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Hierdoor weten wij volgens welke definitie gegevens uitgerekend worden. Op basis hiervan genereren we de verantwoordingsinformatie (in XBRL-formaat), die elektronisch via de Digipoort, wordt ingediend bij de uitvragende instanties (Aw en ILT).

In relatie tot RGS hebben we als Skarp samen met Aedes (Vereniging van woningcorporaties) een project gerealiseerd om RGS geschikt te maken voor woningcorporaties. Wij voeren bij iedere dagelijkse load controles uit (datakwaliteit) op deze gegevens, kunnen snel constateren of er rekeningen zijn zonder RGS label etc. We tonen ook de financiële gegevens dus netjes in Power Bi op basis van de RGS. Dagelijks bijvoorbeeld de Balans en W&V. Inclusief downdrill mogelijkheden naar de mutaties. Dit inclusief de juiste weergave van de bedragen op basis van de RGS omslagcodes.

In onderstaande afbeelding is een voorbeeld opgenomen van een indicator die het dus gewoon doet bij ALLE woningcorporaties, mits ze hun onderhoudslasten gelabeld hebben met de RGS-code ‘WrevLoa’ (lasten onderhoudsactiviteiten). Voor corporaties die dat nog niet binnen hun financiële systeem regelen, vaak hun ERP, regelen wij het extracomptabel tijdens de gegevensverwerking.

Controle onderhoudslasten woningcorporaties op basis van RGS

Categorie(n) Externe rapportage met RGS, Data analyse op basis van RGS
Bronvermelding Skarp
Internet URL Skarp

Terug