Boekhoudplaza.nl

RGS In de praktijk

Exact: Benchmarking in Exact Online op basis van RGS

Plaatsingsdatum 11-06-2020
Berichtdatum Juni 2020

Exact Online heeft een dashboard widget voor benchmarking op basis van RGS. Deze laat, naast de gebruikelijke ratio’s op basis van de specifieke bedrijfsgegevens, nu ook de ratio zien van bedrijven uit dezelfde (sub)sector en grootte. Of op basis van alle drie, dat is aan jou. Met dit krachtige middel krijg je informatie om de concurrentiepositie (van je klanten) te verbeteren.

Benchmark instellingen

RGS standaardisatie
Voorwaarde om ratio’s zoals solvabiliteit, omloopsnelheid, quick ratio, current ratio goed te vergelijken is dat gegevens in Exact Online zijn gestandaardiseerd. Daardoor vergelijk je appels met appels. Standaardiseren gebeurt op basis van het ReferentieGrootboekSchema (RGS).

Ratio brutomarge op basis van RGS


RGS robot

Wil je gegevens vergelijken, dan nummer je grootboekrekeningen om naar RGS. Een lastige klus zou je denken. Niets is minder waar, dankzij de zelflerende robot die deze koppeling uitvoert. Nu al gaat de matching van 85 tot 90% van de rekeningen in één keer goed via de functie ‘RGS Suggesties’. Hiermee leg je de basis om te sturen via data in plaats van op je gevoel. Het mooie is dat je geen extra software of diensten hoeft aan te schaffen. 


Exact mkb monitor

Actuele gegevens zijn voor jou continu beschikbaar. We vergelijken deze nu met de actuele administraties van meer dan 340.000 bedrijven in ons systeem, die daarmee 20% van het mkb representeren. Zowel de details van de data, als de snelheid en de steekproefgrootte zijn daarmee heel accuraat. We hebben de Exact mkb monitor uitgebracht, die als zeer betrouwbare graadmeter wordt gebruikt door onder andere journalisten. Het spreekt voor zich dat de informatie is geanonimiseerd en geaggregeerd, waardoor gegevens nooit zijn te herleiden naar een specifiek bedrijf.

Zie ook de video "RGS widges en benchmarkting". 

Meer over Exact Online.

Categorie(n) Interne rapportage met RGS
Bronvermelding Exact Software

Terug