Boekhoudplaza.nl

Nieuws

RGS als schakel tussen online boekhoudsoftware en de winstaangifte IB bij de Belastingdienst

Plaatsingsdatum 14-03-2022
Berichtdatum 14 maart 2022

De Belastingdienst heeft een module ontwikkeld die een aansluiting maakt tussen de online boekhouding van de ondernemer en het winstdeel van de aangifte Inkomstenbelasting bestemd voor eenmanszaken (zzp’ers): de Automatisch Winstaangifte.  Een en ander op basis van RGS.

Een mooie ontwikkeling die het overbodig maakt dat grootboeksaldi handmatig worden overgenomen vanuit de boekhouding voor de winstaangifte IB. In eerste instantie voor een nog wat beperkte doelgroep, maar het begin is er en het werkt! Dat smaakt naar meer.

Wat zeker aanspreekt is het volgende dat genoemd wordt "Wil een gebruiker toch nog gegevens wijzigen dan dient hij/zij dit in de boekhoudsoftware te doen en vervolgens opnieuw met de module een winstdeelbestand te maken en te uploaden. Hierdoor blijft er aansluiting tussen het grootboek en de aangifte."

Eindelijk! Blijvende aansluiting tussen boekhouding en fiscale aangifte. Nu nog voor andere externe rapportages. En ook aansluiting aan de inkomende kant, zoals via het RGS journaal voor de loonjournaalpost.

Lees het artikel door de Belastingdienst over de complete RGS toepasing "RGS als aansluiting tussen de online boekhouding en het winstdeel van de aangifte Inkomstenbelasting bestemd voor eenmanszaken".
 
  

Bronvermelding Belastingdienst

Terug