Boekhoudplaza.nl

RGS In de praktijk

Onderstaand enkele voorbeelden van het gebruik van RGS in de praktijk. Veelal via standaard softwaresystemen:

216 Accountants heeft RGS breed omarmd in haar accountantspraktijk (15-10-2022)
Na de implementatie van RGS in de scanstraat, financiële- en loonadministratie is het nu de beurt aan een rolling forecast oplossing die door een innovatieve start-up wordt ontwikkeld. Samen met enkele andere innovatieve accountantskantoren is 216 Accountants launching customer.

RGS Rest API (12-04-2021)
Op GitHub is door Jurien Vegter een REST API voor het Referentie Grootboek Schema (RGS) gepublceerd. De API biedt uitgebreide selectiemogelijkheden op RGS versie en filters als zzp, eenmanszaak (VOF). Ook is rekening gehouden met de RGS MKB editie van Boekhoudplaza.nl.

FInturi: Weet binnen 30 minuten de financiele Health Score van jouw bedrijf door een RGS ingedeelde AuditFile aan te leveren (04-08-2020)
De Nederlandse start-up Finturi kreeg goedkeuring van de AFM en heeft hierna een nieuwe manier van factuur financiering op de Nederlandse markt gelanceerd. Finturi koppelt bedrijven aan financierders en helpt hen geld te lenen op basis van ingezonden facturen.

Lyanthe: RGS gebruiken om inkoop- en verkoopfacturen geautomatiseerd en consistent te boeken (03-07-2020)
Accountants richten een eigen database in waarin leveranciers en boekregels gecentraliseerd worden ingericht en beheerd. De boekregels worden aangemaakt op basis van RGS en gekoppeld aan de algemene grootboekrekeningen van het kantoor. Resultaat is dat het beheer van de boekregels veel minder tijd kost en boekingsregels consistent over administraties zijn ingericht.

Cygnus atratus: auditfiles, bankmutaties en RGS als basis om toekomstscenario's door te rekenen (23-06-2020)
De prognosetool is een instrument waarmee audit files gecombineerd met bankmutaties kunnen worden ingelezen. Op basis van de mapping naar RGS kunnen dan met het ingeven van verschillende detailinschattingen meerdere toekomstscenario’s worden doorgerekend.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort RGS In de praktijk.

Zie ook RGS Toepassingen.