Boekhoudplaza.nl

RGS In de praktijk

FInturi: Weet binnen 30 minuten de financiele Health Score van jouw bedrijf door een RGS ingedeelde AuditFile aan te leveren

Plaatsingsdatum 04-08-2020
Berichtdatum Augustus 2020

De Nederlandse start-up Finturi kreeg goedkeuring van de AFM en heeft hierna een nieuwe manier van factuur financiering op de Nederlandse markt gelanceerd. Finturi koppelt bedrijven aan financierders en helpt hen geld te lenen op basis van ingezonden facturen.

Finturi biedt een platform voor MKB bedrijven om snel (tussen enkele minuten en max. 24 uur), flexibel en goedkoop openstaande facturen te laten financieren. Bedrijven ontvangen binnen 24 uur 80% van de factuurwaarde, voor facturen voor facturen met een betalingstermijn van 30-90 dagen. De hoogte van het rentepercentage is afhankelijk van de door Finturi berekende ‘Health Score’ en bedraagt 1-2% per 30 dagen. De kosten voor het realiseren van de financiering bedragen 0,65% per factuur.

Een van de redenen waarom Finturi zo snel kan werken, is dat het “Artificial Intelligence” (AI) gebruikt om, op basis van een RGS ingedeelde Audit File, de financiële "Health Score" van een bedrijf te berekenen. Dankzij RGS zijn financiële gegevens gecodeerd in één uniform formaat en dit kan eenvoudig worden geanalyseerd met behulp van het machine learning-algoritme van Finturi.

Om een Health Score te krijgen, moet het bedrijf een Audit File uploaden dat aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het XAF-bestand heeft versie 3.2;
  • Het XAF-bestand moet volgens RGS versie 3.0 zijn ingedeeld;
  • In het XAF-bestand is het beginsaldo aanwezig;
  • De boekingen van de laatste 2 jaar zijn verwerkt.

Daarna krijgen bedrijven binnen 30 minuten een Health Score en weten zo of ze in aanmerking komen voor financiering. Finturi werkt voortdurend aan het proces om het voor klanten gemakkelijker te maken om de Audit Files aan te leveren. Hierdoor zal de bedrijf nog sneller op de hoogte zijn van zijn Health Score.

FInturi: Weet binnen 30 minuten de financiële Health Score van jouw bedrijf door een RGS ingedeelde AuditFile aan te leveren

Tot nu toe hebben we RGS ingedeelde Audit Files geanalyseerd van meerdere Boekhoudpakketten, waaronder Minox.
.
Neem voor meer informatie contact met ons op via support@finturi.com.
  

Categorie(n) Externe rapportage met RGS, Interne rapportage met RGS, Overig gebruik van RGS
Bronvermelding Finturi
Internet URL Finturi

Terug