Boekhoudplaza.nl

Nieuws

RGS en hoe om te gaan met branche specifieke rekeningen (28-04-2022)
Al vaker is de vraag naar voren gekomen hoe om te gaan met branche specifieke rekeningen binnen RGS. Dit voorstel beoogt een werkbare oplossing aan te dragen.

Jaarlijkse samenvatting openstaande punten Referentie Grootboekschema - RGS (13-04-2022)
In navolging op 2021 is in het voorjaar van 2022 opnieuw een samenvatting gemaakt van de bij ons bekende openstaande punten aangaande RGS. Het gaat dan zowel om onvolkomenheden in het RGS-schema als onduidelijkheden en vragen over de implementatie van het schema.

RGS als schakel tussen online boekhoudsoftware en de winstaangifte IB bij de Belastingdienst (14-03-2022)
De Belastingdienst heeft een module ontwikkeld die een aansluiting maakt tussen de online boekhouding van de ondernemer en het winstdeel van de aangifte Inkomstenbelasting bestemd voor eenmanszaken (zzp’ers): de Automatisch Winstaangifte. Een en ander op basis van RGS.

Boekhoudplaza.nl en RGS MKB is bijgewerkt naar RGS versie 3.4 (26-02-2022)
Deze maand (februari 2022) is Boekhoudplaza.nl en RGS MKB bijgewerkt naar RGS versie 3.4. De mutaties zijn volledig zichtbaar in een Audittrail op Boekhoudplaza.nl. Ook is via een Audittrial zichtbaar welke wijzigingen gelden voor RGS MKB. De meeste onvolkomenheden blijken nog steeds aanwezig te zijn in RGS en de conversie zelf heeft nieuwe openstaande punten opgeleverd.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Nieuws.