Boekhoudplaza.nl

Nieuws

Lancering RGS MKB uitgesteld tot 1 sep 2021 om de staande SBR/RGS organisatie eerst de gelegenheid te geven openstaande punten op te lossen (22-05-2021)
RGS MKB wordt in fasen gelanceerd. De eerste fase "RGS MKB rekeningschema voor ZZP" is uitgesteld tot 1 september 2021 om de staande SBR/RGS organisatie eerst de gelegenheid te geven openstaande punten op te lossen.

Nieuw initiatief RGS MKB: een RGS rekeningschema waarmee de MKB ondernemer uit de voeten kan (22-03-2021)
Het complete Referentie grootboekschema (RGS) is de afgelopen jaren fors gegroeid tot meer dan 4.500 RGS-codes. Zelfs voor ervaren administrateurs een hele uitdaging om een bestaand rekeningschema te koppelen aan de juiste RGS-codes. De doelstelling van RGS MKB is het beschikbaar stellen van RGS rekeningschema's, waarmee verschillende soorten MKB ondernemers goed uit de voeten kunnen.

STIPAC: Nieuw initiatief voor betere standaardisatie en gegevensuitwisseling in de accountancysector (21-12-2020)
In geen enkele sector wordt zoveel gewerkt met financiƫle gegevens als in de accountancysector. Daarbij wordt al jaren steeds meer ingezet op standaardisatie om gegevensuitwisseling te harmoniseren en daarmee efficiƫnter te maken. Ondanks alle standaarden worden gegevens nog vaak handmatig overgenomen in de vastleggings- en rapportageketen.

Excel is prima formaat voor RGS, waarom dan een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL? (22-06-2020)
Excel is een prima formaat voor het ReferentieGrootboekSchema (RGS) blijkt in de praktijk. Waarom dan toch een ingewikkelde RGS Taxonomie in XBRL? In de RGS Taxonomie in XBRL ontbreken simpelweg velden die wel in de Excel zitten. Dus heb je er niet veel aan volgens mij.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Nieuws.